Καιρός: Σε τρεις φάσεις η επέλαση του καύσωνα τις επόμενες μέρες

Καιρός: Σε τρεις φάσεις η επέλαση του καύσωνα τις επόμενες μέρες

Η κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου οπότε και είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις επόμενες τουλάχιστον 5 ημέρες εκτιμάται πως θα διατηρηθούν οι συνθήκες καύσωνα στη χώρα μας, ενώ νέο κύμα ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Με βάση τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η επέλαση του θερμού κύματος θα συνεχιστεί σε τρεις φάσεις, ενώ δυσμενείς παραμένουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην πρώτη φάση, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, αναμένεται διατήρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως σε τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι, διατηρώντας την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές.

Στην δεύτερη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής 20 – 23 Ιουλίου, αναμένεται σταδιακή αλλά σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ πάνω από τα φυσιολογικά την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Καιρός: Σε τρεις φάσεις η επέλαση του καύσωνα τις επόμενες μέρες-1
meteo.gr

Η κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου οπότε και είναι πιθανό να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ωστόσο οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση πυροεπαγωγικών (που δημιουργούν το δικό τους μικροκλίμα) δασικών πυρκαγιών. 

Στην τρίτη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής 24 – 28 Ιουλίου, εκτιμάται αρχικά μικρή πτώση της θερμοκρασίας και πρόσκαιρη αλλά σημαντική ενίσχυση των ανέμων κυρίως στα ανατολικά, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες. Τέλος, στη συνέχεια αναμένεται εκ νέου πιθανή άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT