Φωτιές: To drone του Guardian πάνω από τα καμένα στην Ανατολική Αττική

Φωτιές: To drone του Guardian πάνω από τα καμένα στην Ανατολική Αττική

Η Βρετανική εφημερίδα «πέταξε» πάνω από τις καμένες εκτάσεις και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλάνα από drone της βρετανικής Guardian δείχνουν τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες 17 Ιουλίου στον Κουβαρά, 27 χλμ νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το βίντεο δείχνει την έκτασης της καταστροφή, με καμμένες εκτάσεις και κτίρια, ενώ αναφέρεται επίσης ότι «Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι τουλάχιστον πέντε σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε και στο Λαγονήσι, δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο.».

Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες και έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σε μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή της Λαυρεωτικής από τη φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά το μεσημέρι της Δευτέρας και επεκτάθηκε σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι έδωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Λουκάς δηλώνοντας το πρωί της Τρίτης ότι έχουν καεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT