Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο

Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Σε «ευάλωτη περιοχή» η πυρκαγιά στη Ρόδο

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερο 24ωρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Δυτική Αττική και Λουτράκι. Οπως δήλωσε στην «Κ», ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, πρόκειται για τα κύρια και πιο δύσκολα μέτωπα, τα οποία έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να ξεκινήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα. Οι δύο πυρκαγιές, όπως σημειώνει, έχουν αμφότερες μια τάση συγκλίνουσας πορείας προς τη θάλασσα.

Η «Κ» κάλυψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο-1
ΙΝΤΙΜΕ

Νύχτα αγωνίας σε Μάνδρα – Δερβενοχώρια

Στο πύρινο μέτωπο που εκτείνεται από τα Δερβενοχώρια έως τη Μάνδρα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Οικίες και οχήματα στον οικισμό Νέα Ζωή παραδόθηκαν στις φλόγες, με τις αστυνομικές δυνάμεις από το απόγευμα να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εκκένωσης, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος, τόνισε στην «Κ» ότι αρκετά σπίτια στον οικισμό Νέα Ζωή κάηκαν, ενώ η φωτιά πλησίασε απειλητικά το κέντρο της Μάνδρας. «Είμαστε σε απελπισία», ανέφερε. Εκτός από τη Νέα Ζωή εκκενώθηκε και ο οικισμός Πουρνάρι, καθώς οι φλόγες «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν το ύψωμα-οικισμό Αγ. Σωτήρα».

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο-2
AP

Στη Νέα Πέραμο, το βράδυ στάλθηκε μήνυμα από το 112, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια παραμένει το δυσκολότερο μέτωπο από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι, λόγω της πυκνής δασικής βλάστησης και του δυσπρόσιτου χαρακτήρα της περιοχής.

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο-3
ΙΝΤΙΜΕ

Μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι, οι δυνάμεις επιχειρούν πάνω από την Εθνική Οδό ανατολικά του οικισμού Αγίου Χαραλάμπους. Οι φλόγες μέχρι είχαν κρατηθεί μέχρι αργά το βράδυ σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil, στελέχη της οποίας δήλωναν αργά το απόγευμα πως βρίσκονται σε επιφυλακή.

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, εκτίμησε πως έχουν καεί σπίτια, υπογραμμίζοντας τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας εστάλησαν μηνύματα από το 112, ενώ ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κυρήχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ολονύχτιο θρίλερ σε Λουτράκι και Μάνδρα – Αγωνία για το μέτωπο στη Ρόδο-4
AP

Ανησυχία για το μέτωπο στη Ρόδο

Εντονη ανησυχία προκαλεί και η εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ρόδο, καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Αρτοποιός, πρόκειται για «ευάλωτη περιοχή». Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί ρίψεις νερού από αεροπλάνα.

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι δύσβατη δασική έκταση, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το θετικό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή