Το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα

Η βοήθεια «αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας» σημειώνεται σχετικά.

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη στέλνει η κυβέρνηση του Ισραήλ στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Οπως αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργικού γραφείου, ανταποκρινόμενος σε ελληνικό αίτημα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να στείλει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Μοίρα Ελάντ για να βοηθήσουν την Ελλάδα για όσο χρόνο χρειαστεί.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπαν Γκβιρ ανέφερε: «Σε συντονισμό με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, διέταξα την απογείωση των πυροσβεστικών αεροσκαφών, τα οποία αυτές τις ημέρες είναι προετοιμασμένα για οποιοδήποτε σενάριο. Οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης των ομάδων θα συνταχθούν με τις πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου. Η ταχεία προετοιμασία των ομάδων έγινε δυνατή χάρη στη συνεργασία όλων των εταίρων».

Η βοήθεια περιλαμβάνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Airtractor» της εναέριας μοίρας πυρόσβεσης μαζί με μια ομάδα τεσσάρων πιλότων, εξειδικευμένα πληρώματα εδάφους και ειδικών για δασικές πυρκαγιές καθώς και συναφή εξοπλισμό. Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Η βοήθεια που παρέχεται από το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσης του Ισραήλ αποτελεί μέρος της γόνιμης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, πολλών ετών.

Τα αεροπλάνα αναμένεται να απογειωθούν αύριο μαζί με τους επαγγελματίες και τον συνοδευτικό εξοπλισμό. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα ξεκινήσουν με την άφιξη των πληρωμάτων στην Ελλάδα το αργότερο έως τις 14:00 με εκτιμώμενη ημερομηνία επιστροφής την ερχόμενη Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή