Τέμπη: Επείγουσα τροπολογία φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Τέμπη: Επείγουσα τροπολογία φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης

Θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σε περιπτώσεις διατάραξης της ασφάλειας και επικίνδυνων παρεμβάσεων στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς, των πλοίων και των αεροσκαφών.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kυβερνητική νομοθετική παρέμβαση έχει δρομολογηθεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένουν να αναζητηθούν πλήρως τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και να βοηθηθεί η έρευνα των ειδικών εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Στόχος είναι να μπορεί να πραγματοποιηθεί άρση απορρήτου στα κινητά και σταθερά τηλέφωνα των εμπλεκομένων, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους υπαίτιους ή σε όσους συνέβαλαν στην πολύνεκρη τραγωδία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση θα προσθέσει στο άρθρο 291 του νέου Ποινικού Κώδικα, νέα, τέταρτη, παράγραφο, με την οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις διατάραξης της ασφάλειας και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς, των πλοίων και των αεροσκαφών.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας, με την σφοδρή, μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την ανάφλεξη κάποιων συρμών, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή