Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία

Φωτιές: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία

Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέτωπα σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επικεντρώνονται στον κίνδυνο πιθανών αναζωπυρώσεων.

Την εικόνα από το μέτωπο της Δυτικής Αττικής, που εκτείνεται από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα, έδωσε στην «Κ» εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις συνεχίζονται και η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη.

Ειδικότερα, στο νότιο τμήμα των επιχειρήσεων (Μάνδρα) καταγράφονται ενεργές εστίες σε διάσπαρτα σημεία, χωρίς όμως να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παρόμοια εικόνα επικρατεί και βορειοανατολικά, ενώ στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Καλύτερη εικόνα από την Τετάρτη παρουσιάζει επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στη Λακωνία, με την προσοχή των δυνάμεων να στρέφεται στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων. Παρατηρούνται εστίες πυρκαγιάς και σημεία έντασης, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής η κατάσαση παραμένει υπό έλεγχο. Από το πρωί της Πέμπτης, τις χερσαίες επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στη Ρόδο επικρατεί επίσης βελτιωμένη κατάσταση συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, με τις καιρικές συνθήκες να μη μπορούν να χαρακτηριστούν ιδανικές, έχουν, ωστόσο, απωλέσει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, την επικινδυνότητα που τις χαρακτήριζε. Στις επιχειρήσεις της Πέμπτης συμμετείχαν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή