Πυρκαγιές: Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για Δυτική Αττική, Ρόδο, Λακωνία

Πυρκαγιές: Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για Δυτική Αττική, Ρόδο, Λακωνία

Αντιμέτωποι με σοβαρές αναζωπυρώσεις βρίσκονται το απόγευμα της Πέμπτης οι δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωποι με σοβαρές αναζωπυρώσεις βρίσκονται το απόγευμα της Πέμπτης οι δυνάμεις που επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό, οι ακραίες καιρικές συνθήκες διαμορφώνουν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 62 πυρκαγιές εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο εκδήλωσής τους.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στη Δυτική Αττική όπου εκκενώθηκαν οικισμοί. Ειδικότερα, στις 16:25 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.

Επιπλέον, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής Άγιος Ιωάννης Κορακάς, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό τους με κατεύθυνση προς τη Μάνδρα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία, που διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Νέα μέτωπα στη Λακωνία – Πολλαπλές αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Στη Λακωνία οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν νέα μέτωπα νοτιοανατολικά του οικισμού Λευκόχωμα και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Στη Ρόδο οι αναζωπυρώσεις είναι πολλαπλές στον ορεινό όγκο κεντρικά του νησιού και στο σημείο επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Παρασκευή

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Πέμπτη η θερμοκρασία ανεβαίνει περαιτέρω και από την Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή.

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία, ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή