Κάρπαθος: Εντοπισμός ιστιοφόρου με μετανάστες – Επιχείρηση από το Λιμενικό

Κάρπαθος: Εντοπισμός ιστιοφόρου με μετανάστες – Επιχείρηση από το Λιμενικό

Κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους ειδοποίησε, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμούς κλήσης 112, ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία σκάφη του Λιμενικού και έχει ξεκινήσει η μετεπιβίβαση των παράτυπων μεταναστών.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επιβαίνει αδιευκρίνιστος -μέχρι στιγμής- αριθμός παράτυπων μεταναστών, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Καρπάθου.

Κάποιος από τους επιβαίνοντες του σκάφους ειδοποίησε, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμούς κλήσης 112, ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία σκάφη του Λιμενικού και έχει ξεκινήσει η μετεπιβίβαση των παράτυπων μεταναστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 70 άτομα επιβαίνουν στο ιστιοφόρο σκάφος.

Χθες, Πέμπτη 20 Ιουλίου, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε για λέμβο σε δυσχερή θέση στην περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Κω. Άμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού απέπλευσε για την περιοχή, όπου εντόπισε είκοσι οκτώ άτομα (24 άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα ανήλικο) στην Ψέριμο. Οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του ΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή