Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Εφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησε ο εισαγγελέας

Δολοφονία Αλκη Καμπανού: Εφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησε ο εισαγγελέας

Ο Νικόλαος Καλλιδης θεώρησε εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, θεωρώντας πως οι 12 θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. 

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, μετά τη σχετική αίτηση της οικογένειας του θύματος. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Νικόλαος Καλλιδης θεώρησε εσφαλμένη τη δικαστική απόφαση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, θεωρώντας πως οι δώδεκα καταδικασθέντες θα έπρεπε να έχουν καταδικαστεί σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο. 

Επιπλέον, η έφεση αφορά αυτούς που κρίθηκαν ως απλοί συνεργοί, καθώς η οικογένεια θεωρεί ότι ήταν είτε συναυτουργοί, είτε στη χειρότερη περίπτωση άμεσοι συνεργοί, οπότε έπρεπε να τιμωρηθούν κι αυτοί με την ίδια ποινή με τους φυσικούς αυτουργούς.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δέκα ημέρες το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη των 12 κατηγορουμένων, επιβάλλοντας την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις στους επτά από τους δώδεκα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμωρήθηκαν όσοι -σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών- κρίνονται ένοχοι ως συναυτουργοί στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο), για τη δολοφονία του Αλκη. Οι πρόσκαιρες καθείρξεις επιβλήθηκαν σε όσους για την ίδια περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί. Όλοι οι κατηγορούμενοι επιστρέφουν μετά την απαγγελία της απόφασης στις φυλακές.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή