Πυρκαγιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική – Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Πυρκαγιές: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Δυτική Αττική – Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική και στο Λευκόχωμα Λακωνίας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναζωπύρωση στη Μάνδρα. 

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης υπό τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, ενώ μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές τα τελευταία 24ωρα. 

Σε ύφεση είναι το πύρινο μέτωπο στη Δυτική Αττική και στο Λευκόχωμα Λακωνίας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για μια μικρή αναζωπύρωση στηκοντά Μάνδρα. 

Συγκεκριμένα, πληροφορίες έκαναν λόγο νωρίτερα, για μικρή αναζωπύρωση στη χαράδρα κοντά στην Μονή Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα, σε περιοχή η οποία έχει ήδη πληγεί από την πύρινη λαίλαπα. 

Υπενθυμίζεται ότι στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να επιχειρούν για ακόμη μια μέρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 300 πυροσβέστες, με 8 πεζοπόρα τμήματα, 122 οχήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ρόδος: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ενεργό παραμένει το μέτωπο στην Ρόδο. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές, καθώς ιδιαίτερα αυξημένος είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων πυρκαγιών, λόγω και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται. 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να σβήσουν τον πύρινο εφιάλτη που καίει το νησί τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα, προσπάθειες καταβάλλονται από τα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στη φωτιά, να αντιμετωπιστούν οι τέσσερις τουλάχιστον αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο.

Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται και από τις επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, στρατό, αστυνομία κ.ά., ενώ από χθες χειριστές οχημάτων βαρέου τύπου και χωματουργικών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αλλά και του χρόνου (είμαστε στην τέταρτη ημέρα) που καίει η πυρκαγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή