Πυροσβεστική: Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία – 52 νέες πυρκαγιές

Πυροσβεστική: Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Λακωνία – 52 νέες πυρκαγιές

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές αναζωπυρώσεις σημειώνονται στα πύρινα μέτωπα σε Λακωνία και Ρόδο, ενώ διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 νέες πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 79 φωτιές, σε όλη την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, λόγω των θερμοκρασιών που θα παραμείνουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Για αύριο Σάββατο μάλιστα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής έκανε αναφορά στις χώρες που συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Εκτός από τους πυροσβέστες που έχουν διατεθεί μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, δυνάμεις έχουν στείλει στην Ελλάδα η Ρουμανία, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Βουλγαρία. Συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχει επίσης το Ισραήλ με δύο αεροσκάφη και η Ιορδανία με 4 ελικόπτερα.

Στην συνέχεια ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής πλησίον της Εγνατίας οδού στο ύψος του οικισμού Προφήτης Ηλίας στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, όπως είπε, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών με 2 οχήματα από την Βουλγαρία καθώς και 2 ελικόπτερα. 

Για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια, που επεκτάθηκε στη δυτική Αττική, ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε πως σημειώνονται αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις, που μέχρι στιγμής ελέγχονται. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα

Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στη φωτιά στη Ρόδο, η οποία καίει στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. 

Εκεί, μάχη με τις φλόγες δίνουν 125 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και η Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη ΣΥ.ΦΑ.ΡΟ – ΣΥΦΑΚ ΟΕ παρέδωσαν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στους πυροσβέστες, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώσουν το κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού.

Νέα μέτωπα στη Λακωνία

«Στην Λακωνία οι αναζωπυρώσεις είναι πολύ περισσότερες και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για την αντιμετώπιση τους επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, καθώς και 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή