Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – Πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο εγκλωβισμένους

Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – Πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο εγκλωβισμένους

Το τμήμα που κατέρρευσε την Κυριακή είναι στην περιοχή Χάραδρο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τμήμα γέφυρας, στην είσοδο της Πάτρας, κατέρρευσε την Κυριακή και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, δύο εγκλωβισμένους και τουλάχιστον επτά τραυματίες από τους οποίους ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου διακομίστηκε και ακόμη ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ άλλος ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Τέσσερις τραυματίες μετέβησαν από μόνοι τους σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ανέφερε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χάρης Μπονάνος.

Πρόκειται για γέφυρα κοντά σε οικισμό Ρομά, στην Περιμετρική Οδό των Πατρών, στο 205ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – Πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο εγκλωβισμένους-1

Παλαιότερα, η διπλή αυτή γέφυρα στο Χάραδρο, στα Μποζαΐτικα, είχε εμφανίσει προβλήματα στατικής επάρκειας και λόγω αυτού από το 2021 είχαν αρχίσει εργασίες επιδιόρθωσής της.

Η Ολυμπία Οδός είχε κλείσει τον δρόμο λόγω εργασιών κατεδάφισης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, και έτσι δεν υπήρχε κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο.

Η συγκεκριμένη γέφυρα είχε εμφανίσει σημάδια σημαντικής διάβρωσης και η επιδιόρθωσή της γινόταν ανά τμήμα.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την Κυριακή επρόκειτο να γίνει ελεγχόμενη κατεδάφιση ενός τμήματος, όμως κάτω από τη γέφυρα βρίσκονταν πέντε με έξι άτομα, πιθανότατα Ρομά, οι οποίοι είχαν πάει εκεί για να συλλέξουν μέταλλα.

Οπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατεδάφισης, όταν τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε.

Πάτρα: Κατάρρευση τμήματος γέφυρας – Πληροφορίες για έναν νεκρό και δύο εγκλωβισμένους-2

Πέντε ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα έχουν σπεύσει στο σημείο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), μαζί με τουλάχιστον 18 πυροσβέστες και έναν ειδικό σκύλο. Ειδική μονάδα της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα είναι καθ’ οδόν προς την Πάτρα ώστε να συνδράμει στο έργο της 6ης ΕΜΑΚ.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, ανέφερε στην ΕΡΤ πληροφορίες για φωνές που ακούγονται κάτω από τα συντρίμμια.

Με πληροφορίες από Καθημερινή, ΕΡΤ, Πελοπόννησος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή