Ρόδος: Πάνω από 145.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Ρόδος: Πάνω από 145.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Συνεχίζεται για έβδομη ημέρα η μάχη στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων, συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, με τις αναζωπυρώσεις που παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο νέων εκκενώσεων σε οικισμούς των περιοχών που πλήττονται, ενώ σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία επαναπατρισμού των τουριστών από τις εκκενωμένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η ανησυχία για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που θα αφήσουν πίσω οι εκτεταμένες πυρκαγιές. Μιλώντας στο OPEN, ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως «οι επιπτώσεις στο περιβάλλον είναι πολύ σημαντικές και είναι δύσκολο να ανακάμψει αυτή η περιοχή. Η καταστροφή αυτή και προς τη θέση της έχει σημασία για το περιβαλλοντολογικό μέλλον της κεντρικής και νότιας Ρόδου».

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη που ακολουθεί, οι φετινές πυρκαγιές δείχνουν να αφορούν έκταση σαφώς μεγαλύτερη από παλαιότερες φωτιές στο νησί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT