Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για συντριβή Canadair: Ημέρα οδύνης για την Ελλάδα

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για συντριβή Canadair: Ημέρα οδύνης για την Ελλάδα

«Ημέρα οδύνης για την Ελλάδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οδύνη του για την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς, εξέφρασε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οπως αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Φλώρος, είναι «ημέρα οδύνης για την Ελλάδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία».

«Οι σκέψεις μας στους οικείους τους! Δεν υπάρχουν λόγια!», τονίζει στην ανάρτησή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Δένδιας: Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Στις 15:05, το αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα τους δύο ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρούσε στο σημείο αποβίβασε, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπήρχε μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή