Καύσωνας: Απαγορεύονται εξωτερικές εργασίες και delivery από 12:00 έως 17:00

Καύσωνας: Απαγορεύονται εξωτερικές εργασίες και delivery από 12:00 έως 17:00

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγορεύεται σήμερα, Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι και έως τις 5 το απόγευμα κάθε είδους εξωτερική εργασία και ειδικά οι υπηρεσίες delivery, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, απαγορεύεται οι σχετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δέχονται παραγγελίες για παράδοση μέσα σε αυτές τις ώρες.

«Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και τα πρόστιμα πολύ υψηλά», ξεκαθάρισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων την θεωρούμε την απόλυτή μας προτεραιότητα. Εάν τηρηθούν τα μέτρα όλα θα πάνε καλά και άλλη μία δύσκολη μέρα θα περάσει». 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος σε efood και Wolt και διαπίστωσε ότι και οι δύο πλατφόρμες δέχονταν παραγγελίες και δεν τηρούσαν την απαγόρευση που ίσχυε.      

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κ. Γεωργιάδης, η Επιθεώρηση Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα. 

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT