Πυροσβεστική: 61 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 61 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε Βελεστίνο και Λαμία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα μέτωπα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες φωτιές έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ σε Βελεστίνο και Λαμία εντοπίζονται τα μεγαλύτερα μέτωπα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες την Τετάρτη οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο, εκεί όπου δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς. Εκφράζουμε το σεβασμό μας στην μνήμη τους και συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και 90 συνολικά σε όλη τη χώρα. Στη Ρόδο, το μέτωπο εμφανίζει συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται και στην Κέρκυρα.

Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή, από το μεσημέρι της Τετάρτης ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα σε Νέο Πλάτανο, Βελεστίνο, Κρόκιο, Μικροθήβες και Σέσκλο.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λαμία, όπου εστάλη μήνυμα εκκένωσης για το βόρειο τμήμα της πόλης. Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός και στις 17:33 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των βορείων περιοχών της πόλης με οδηγίες να κατευθυνθούν προς το κέντρο και τα νότια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή