Σε ύφεση η φωτιά στη Λαμία

Τρεις ώρες διήρκεσε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ώρες διήρκεσε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία.

Καθοριστική ήταν η συνεισφορά των εναέριων μέσων, καθώς οι συνεχείς πτήσεις από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα χωματουργικά μηχανήματα και τις υδροφόρες που διατέθηκαν από τον δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι δυνάμεις περιόρισαν αρχικά το ένα μέτωπο που κινούνταν προς το Κάστρο της Λαμίας από την βόρεια πλευρά και στη συνέχεια το δεύτερο μέτωπο που κινούνταν προς κατοικημένη περιοχή. Οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες που έμειναν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ δύο φορές απεστάλη μήνυμα από το 112 που καλούσε τους πολίτες του Αφανού να φύγουν από την περιοχή και να κατατεθούν προς Δομοκό. Τέλος, με φροντίδα του δήμου άδειασε πολύ γρήγορα και το κολυμβητήριο Λαμίας και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

«Ήταν μία δοκιμασία ακόμη. Μιά αναζωπύρωση από το πουθενά που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους χειριστές των αεροσκαφών και του ελικοπτέρου για την αυτοθυσία τους, τους πυροσβέστες και τα συνεργεία του δήμου» είπε, ενώ έκανε αναφορά και στους «εκατοντάδες εθελοντές που βγήκαν στους λόφους για να δώσουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες» σήμερα και χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT