Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στα ανοικτά του Φαλήρου

Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στα ανοικτά του Φαλήρου

Στον Φαληρικό Ορμο αγκυροβόλησε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλιου το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R.Ford CNV-78 του Αμερικανικου Ναυτικού

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Φαληρικό Ορμο αγκυροβόλησε το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουλιου το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R.Ford CNV-78 του Αμερικανικου Ναυτικού.

Το Gerald R. Ford έχει μήκος 300 μέτρων και πλήρωμα 5.000 άτομα. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αποκτήσει δέκα από αυτά τα πλοία, προκειμένου να αντικαταστήσει τα σημερινά αεροπλανοφόρα, ξεκινώντας με το κορυφαίο πλοίο της κλάσης του, το Gerald R. Ford (CVN-78), αντικαθιστώντας το Enterprise (CVN-65) και αργότερα τα αεροπλανοφόρα κλάσης Nimitz.

Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στα ανοικτά του Φαλήρου-1
ΙΝΤΙΜΕ

Το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford στα ανοικτά του Φαλήρου-2
ΙΝΤΙΜΕ

Η ναυπήγησή του είχε αρχίσει επίσημα τον Νοέμβριο του 2009 και τέθηκε σε υπηρεσία το 2017 από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ηδη έχει αρχίσει η ναυπήγηση των επόμενων δύο πλοίων της κλάσης.

Οπως αναφέρει το CNN, το νέο αεροπλανοφόρο είναι εξοπλισμένο με νέα προηγμένη τεχνολογία και, σύμφωνα με το ναυτικό των ΗΠΑ, «περίπου τριπλάσια ηλεκτρική ισχύ» σε σχέση με την κλάση Nimitz. Επίσης, χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικό σύστημα για την απονήωση αεροπλάνων αντί για καταπέλτες ατμού, ενώ είναι εξοπλισμένο και με πολύ προηγμένο ραντάρ dual band.

Η κλάση αυτή των αεροπλανοφόρων πήρε το όνομά της από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Ρ. Φορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή