Φωτιά στην Ηλεία – Μήνυμα από το 112 για τέσσερις περιοχές

Φωτιά στην Ηλεία – Μήνυμα από το 112 για τέσσερις περιοχές

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην περιοχή της Ηλείας.

Τρία μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην Παλαιοβαρβάσαινα (το κύριο μέτωπο), τη Σαλμώνη και στην περιοχή Φαναράς της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 29 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

Στις 14:18 εστάλη μήνυμα από το 112 για την Παλαιοβαρβάσαινα και τις περιοχές Καρούτες, Στρέφι και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς την Αρχαία Ολυμπία. 

Κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από την Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας προς Καρούτες.

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: Καλή εικόνα σε Καρούτες και Αρχαία Ολυμπία

«Δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή Παλαιοβαρβάσαινα του Δήμου Πύργου», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «λίγη ώρα αργότερα ξέσπασε μία ακόμη φωτιά κοντά στην είσοδο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην περιοχή Φαναράς».

Οσον αφορά την εξέλιξη των πύρινων μετώπων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η μία εστία της φωτιάς στην Παλαιοβαρβάσαινα, και συγκεκριμένα στην περιοχή Καρούτες, παρουσιάζει μια καλή εικόνα, ενώ η δεύτερη εστία φωτιάς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Φαναράς της Αρχαίας Ολυμπίας, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πάλι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει μια καλή εικόνα».

Πάντως και στις δύο περιοχές της Ηλείας επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν τις πυρκαγιές και να μην απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Προσαγωγή υπόπτου για απόπειρα εμπρησμού

Σημειώνεται επίσης ότι ένας ημεδαπός προσήχθη στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς φέρεται να προσπάθησε να βάλει φωτιά χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα.

Ο άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένεται να εξεταστεί από στελέχη του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Προσήχθη κατόπιν υπόδειξης κατοίκων της περιοχής που τον εντόπισαν.

Οι πρώτες πληροφορίες περιγράφουν τον προσαχθέντα ως άτομο που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Φωτιά στην περιοχή Μαψός Κορινθίας

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Μαψό Κορινθίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα και Εθελοντικές Ομάδες.

Οι δυνάμεις ενισχύονται και με εναέρια μέσα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ πάνω από το πύρινο μέτωπο πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν έχει απειλήσει μέχρι τώρα κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

Ευχαριστίες ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ

Εγκάρδιες ευχαριστίες στις πυροσβεστικές ομάδες των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ελλάδα εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Εκτιμούμε πολύ τη βοήθειά σας» υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα.

Οι ΗΠΑ ανέπτυξαν την Παρασκευή 3 ελικόπτερα στον Βόλο για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών στην περιοχή.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και με τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των σωτήριων επιχειρήσεων» τονίζει σε αντίστοιχη ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή