Γιόγκα, σιωπηλή… disco και sleepover κάτω από την πανσέληνο σήμερα στο Σταύρος Νιάρχος

Γιόγκα, σιωπηλή… disco και sleepover κάτω από την πανσέληνο σήμερα στο Σταύρος Νιάρχος

Όλες οι δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Τρίτη, πρώτη ημέρα του Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουν στο Πάρκο και να ζήσουν μία βραδιά διαφορετική από τις άλλες. 

Κινηματογραφικός μαραθώνιος ως το ξημέρωμα στήνεται στο Ξέφωτο με αγαπημένες ταινίες που έχουν ως σημείο αναφοράς τη νύχτα, τον έρωτα και το γεμάτο φεγγάρι, Silent Disco πάρτι διοργανώνεται στον Μεσογειακό Κήπο με διαφορετικά είδη μουσικής και με… εκκωφαντική ησυχία, θαλάσσια ποδήλατα προσφέρονται για ειδυλλιακές βόλτες στο Κανάλι, ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ, ενώ στο Park Kiosk μπορούν να καταφύγουν όσοι αγαπούν τα παιχνίδια γνώσεων, φαντασίας και στρατηγικής. Λίγο πιο πέρα, στα Νότια Μονοπάτια το σώμα συνδέεται με τον νου με ασκήσεις διαλογισμού και μαθήματα Hatha Yoga για όλους κατά τη διάρκεια της Δύσης και της Ανατολής.

Όλες οι δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Σινεμά στο Ξέφωτο

Κάτω από την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, η πρώτη του Αυγούστου μετατρέπεται σε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο σε επιμέλεια του Ηλία Φραγκούλη. 

Σημερινό πρόγραμμα προβολών:

  • 21.00 Η Λαίδη και ο Αλήτης / Lady and the Tramp (1955)
  • 22.30 Μετά τα μεσάνυχτα / After Hours (1985)
Γιόγκα, σιωπηλή… disco και sleepover κάτω από την πανσέληνο σήμερα στο Σταύρος Νιάρχος-1
Στο ξέφωτο του ΚΠΣΙΝ – Φωτ.: Intime

Silent Disco στον Μεσογειακό Κήπο

Στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική, καθόλου ηχεία και πολλά ασύρματα ακουστικά! Δύο Djs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival και από κει και πέρα τα κινητά «βουβά» πάρτι άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

Θαλάσσια ποδήλατα στο Κανάλι

Απολαύστε μία ειδυλλιακή βόλτα, υπό το σεληνόφως, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ. Ο σχεδιασμός του Καναλιού έγινε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα, όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά και ως προς τη φυσική της παρουσία στο χώρο. Έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά. Αναπτύσσεται ανάμεσα και κατά μήκος του κτιριακού συγκροτήματος και της Εσπλανάδας, δημιουργώντας μια μεταφορική συνέχεια της θάλασσας από την ακτή του Φαλήρου στο ΚΠΙΣΝ. 

Game Zone στο Park Kiosk

Ανακαλύψτε τον κόσμο των ομαδικών παιχνιδιών και ζήστε με τους φίλους ή  την οικογένεια σας συναρπαστικές στιγμές. 

Το παιχνίδι ερωτήσεων Πες Βρες συνδυάζει γνώσεις, οξυδέρκεια και ανταγωνισμό, προσφέροντας άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε όλη την παρέα. H ομάδα του Πες Βρες σχεδίασε ένα παιχνίδι ειδικά για το Full Moon Sleepover με τις ερωτήσεις να προβάλλονται σε οθόνη και με έναν παρουσιαστή να συντονίζει το κοινό. 

Επιπλέον, κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας και επιδεξιότητας προσφέρονται για όλες τις ηλικίες και θα σας καθηλώσουν εποικοδομητικά, για ώρες, συνδυάζοντας σκέψη, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία. 

Hatha Yoga & Διαλογισμός στα Νότια Μονοπάτια

Υποδεχόμαστε τη μεγαλύτερη Πανσέληνο του έτους, με μαθήματα Hatha Yoga και Διαλογισμό στα Νότια Μονοπάτια. Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας μάς βρίσκει στο ίδιο σημείο για ένα πρωινό μάθημα Hatha Yoga την ώρα της Ανατολής, και Αναπνευστικό Διαλογισμό στον Ήλιο. Τα μαθήματα έχουν ήπιους και μέτριους ρυθμούς έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη yoga να ακολουθούν, αλλά και στους προχωρημένους να εμβαθύνουν στην τεχνική τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή