Κοινωνικός Τουρισμός: «Πρωταθλήτρια» η Εύβοια και τον Ιούλιο

Κοινωνικός Τουρισμός: «Πρωταθλήτρια» η Εύβοια και τον Ιούλιο

Συνολικά 102.932 επιταγές ενεργοποιήθηκαν τον Ιούλιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 102.932 επιταγές για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα τον Ιούλιο, με την Εύβοια να αναδεικνύεται σε δημοφιλέστερο προορισμό, και τη Χαλκιδική και την Πιερία να ακολουθούν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, ενεργοποιήθηκαν επίσης 14.848 επιταγές για ακτοπλοϊκή μεταφορά. Εκτός από τις τρεις δημοφιλέστερους προορισμούς, υψηλά ποσοστά προτίμησης συγκέντρωσαν η Πρέβεζα και η Αργολίδα, ενώ ακολουθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Λευκάδα και η Μαγνησία.

Κοινωνικός Τουρισμός: «Πρωταθλήτρια» η Εύβοια και τον Ιούλιο-1

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος διανυκτέρευσης και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT