Ζώνες επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους από το Σεπτέμβριο

Ζώνες επισκεψιμότητας σε αρχαιολογικούς χώρους από το Σεπτέμβριο

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Ακρόπολη από 4 Σεπτεμβρίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεύρυνση του μέτρου των ζωνών επισκεψιμότητας σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο από 1η Απριλίου 2024 ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Real FM. 

Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Ακρόπολη από 4 Σεπτεμβρίου σε ωριαίες ζώνες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ το ημερήσιο πλήθος των επισκεπτών δεν θα ξεπερνάει τα 20.000 άτομα.

Δεν υπάρχει υπηρεσία «Skip the line»

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα προστασίας των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του καύσωνα, σημειώνοντας ότι εγκαταστάθηκαν σκιάδια στις εισόδους, τα οποία πιθανόν να επαναχρησιμοποιηθούν του χρόνου, αλλά με την απαραίτητη προσοχή που απαιτεί ο χώρος.

Σχετικά με το φαινόμενο της διάθεσης εισιτηρίων από επιτήδειους, οι οποίοι υπόσχονται υπηρεσία «skip the line», η υπουργός επεσήμανε ότι πρόκειται για εξαπάτηση του κοινού, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί, λόγω της φύσης του μνημείου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι διαπιστώθηκε η αλλοίωση στο barcode συγκεκριμένων εισιτηρίων, κάτι που οδήγησε τον ΟΔΑΠ στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. «Ακριβώς επειδή είδαμε ότι υπάρχουν αρκετά συχνά τέτοια φαινόμενα, δηλαδή, επισκέπτες να έχουν εισιτήρια, τα οποία πωλούνται, από ιδιώτες, ακριβότερα από το εισιτήριο επίσκεψης στην Ακρόπολη, εκδώσαμε πρόσφατα ανακοίνωση με την οποία επισημαίνουμε ότι λόγω της φύσεως των Προπυλαίων, δεν μπορεί να υπάρξει υπηρεσία “Skip the line”» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία και τις υποδομές για εμποδιζόμενα άτομα, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη προσβασιμότητα πλέον στο μνημείο σε σχέση με το παρελθόν. Εχει αναβαθμιστεί η λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς και τα εμποδιζόμενα άτομα χρησιμοποιούν τα board cars, τα οποία εξυπηρετούν στην απόσταση που μεσολαβεί από την είσοδο της Ακρόπολης μέχρι τον ανελκυστήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT