Ρόδος: Εκτακτη χρηματοδότηση 587.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών

Ρόδος: Εκτακτη χρηματοδότηση 587.000 ευρώ για την αποκατάσταση υποδομών

Ειδικά μέτρα ενίσχυσης προωθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικά μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πολυήμερη πυρκαγιά στη Ρόδο, προωθεί η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η ενίσχυση στοχεύει στην υποστήριξη της ΔΕΥΑ Ρόδου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις άμεσες ανάγκες αποκατάστασης της ομαλότητας στην υδροδότηση και άλλων κρίσιμων υποδομών του νησιού.

Οπως επισημαίνεται, μετά από ενέργειες του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προωθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου, ύψους 587.200 €.

Αναλυτικά, η χρηματοδότηση αφορά 400.000 ευρώ για τις άμεσες εργασίες αποκατάστασης στα κατεστραμμένα δίκτυα ύδρευσης, αντικατάσταση αντλιοστασίων, προμήθεια δεξαμενών και μεταφορά νερού.

Παράλληλα, 150.000 ευρώ θα διατεθούν για την έκτακτη μίσθωση μονάδας αφαλάτωσης ή/και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (Η/Ζ) για την κάλυψη έκτακτων απαιτήσεων υδροδότησης σε οικισμούς ή περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται επίσης ενίσχυση 37.200 ευρώ προς τη ΔΕΥΑ Ρόδου για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αποκλειστική ευθύνη την τεχνική υποστήριξη των έκτακτων διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διοικητική υποστήριξη του φορέα για τη γρήγορη διαδικασία αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων που θα εγκριθούν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική (υπο-πρόγραμμα Β αρμοδιότητας ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανασυγκρότησης των πληττόμενων περιοχών της νήσου Ρόδου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, θα στηρίξει την προώθηση χρηματοδότησης κρίσιμων υποδομών διαχείρισης υδάτινων πόρων (δίκτυα, δεξαμενές κα), προστασίας περιβάλλοντος αλλά και μελέτες τεχνικών έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT