Διάσωση 49 ατόμων από θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου

Διάσωση 49 ατόμων από θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου

21χρονη που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης και ο συνοδός της μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην Καλαμάτα.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση διάσωσης 49 ατόμων από φορτηγό πλοίο με σημαία Μπελίζ, σε θαλάσσια περιοχή 109 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, πραγματοποίησαν οι λιμενικές αρχές

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης και 47 άτομα μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού.

Την ίδια στιγμή, μια 21χρονη που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης και ο συνοδός της, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Καλαμάτα.

Η λέμβος έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας. Οι μετανάστες ενημέρωσαν αρχικά τον θάλαμο επιχειρήσεων της Ρώμης και αυτοί με την σειρά τους τις ελληνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής, αλλά και την εξέταση από ιατρικό προσωπικό, οι διασωθέντες θα παραμείνουν σε χώρο στην Καλαμάτα εως ότου μεταφερθούν σε ειδική δομή μεταναστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή