Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο και Τζια

Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο και Τζια

Πύρινα μέτωπα σε Αττική και Κυκλάδες.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, είχε αποκτήσει διαστάσεις και συνέχιζε να καίει υποβοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.  

Το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούσαν στο σημείο 100 πυροσβέστες (εκ των οποίων οι 30 Ρουμάνοι) με 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό) και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. 

Όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Το σημείο, ωστόσο, είναι δύσβατο και εν μέσω δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να εξαπλωθεί η φωτιά προς το βουνό. 

Το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασε ωστόσο φωτιά και στην περιοχή Κορησσία Κέας καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο ενώ εκεί επιχειρούσαν 15 πυροσβέστες με 3 οχήματα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή