Ανδρος: Yποβρύχια χωματερή 160 στρεμμάτων

Ανδρος: Yποβρύχια χωματερή 160 στρεμμάτων

Την έκταση της υποβρύχιας χωματερής αποκάλυψε ο επικεφαλής της ομάδας Aegean Rebreath

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκταση της υποβρύχιας χωματερής που βρίσκεται στο βυθό της Άνδρου αποκάλυψε ο επικεφαλής της ομάδας Aegean Rebreath.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής της ομάδας, Γιώργος Σαρελάκος, ανέφερε πως η χωματερή στο βυθό του νησιού εκτείνεται σε 160 στρέμματα, ενώ η χαρτογράφησή της έγινε με ιδιωτικά κεφάλαια που διέθεσε μια Γερμανίδα υπήκοος.

Οπως ανέφερε, η μελέτη, μαζί με πρόταση για τον καθαρισμό του βυθού με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, έχει υποβληθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο, είχε αναρτήσει το 2019, στο λογαριασμό του στο Instagram, ένα βίντεο από την δράση καθαρισμού του βυθού στη θάλασσα γύρω από την Άνδρο, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς».

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή