Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Φωτιά στην Τρίπολη: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Εξετάζεται ενδεχόμενη εμπλοκή του στην πρόκληση της πυρκαγιάς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Τρίπολη, ενώ στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας νεαρός ως ύποπτος για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, οι Αρχές προσήγαγαν έναν 29χρονο και εξετάζουν ενδεχόμενη εμπλοκή του στην πρόκληση της φωτιάς.

Την ίδια στιγμή, μαρτυρίες κάνουν λόγο για περισσότερες από μια εστίες, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό για τα αίτια της φωτιάς.

Βελτιωμένη εικόνα – Διάσπαρτες εστίες

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Αγιος Βλάσης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν νωρίτερα κατέστησαν ακόμα δυσκολότερη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ νωρίτερα τις επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Αναλυτικά, στην επιχείρηση συμμετέχουν 92 πυροσβέστες με 14 οχήματα και έξι πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ το πύρινο μέτωπο δε φαίνεται προς το παρόν να απλώνεται σε μεγαλύτερη έκταση.

Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν εξασθενήσει, ωστόσο, η δασική έκταση παρέχει άφθονη καύσιμη ύλη στη φωτιά που παραμένει σε εξέλιξη.

Υπό μερικό έλεγχο φωτιά στις Σέρρες

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βαμβακόφυτο Σερρών. 

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή