«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Σκέψεις να ενταχθούν και σχολικά είδη

«Καλάθι του Νοικοκυριού»: Σκέψεις να ενταχθούν και σχολικά είδη

Αλλαγές και προσθήκες στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές και προσθήκες στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, εν αναμονή και της ανακοίνωσης την Τετάρτη των επικαιροποιημένων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο εξετάζει με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τα σχολικά είδη, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αναχαίτιση της ακρίβειας και τη στήριξη των νοικοκυριών. Μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός με το Δ.Σ της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». 

Ειδικότερα, καθίσταται υποχρεωτική η προσθήκη επώνυμων προϊόντων σε ορισμένες κατηγορίες, όπως καφές, γιαούρτι, γάλα, όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά.

Παράλληλα, προβλέπεται η καθιέρωση ενός δεύτερου σημείου πώλησης ιδιαίτερης προβολής για τα προϊόντα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», όπου είναι χωροταξικά εφικτό.

Το υπουργείο Ανάπτυξης καλεί επίσης τις βιομηχανίες, προχωρήσουν -προαιρετικά- σε μειώσεις τιμών μεγαλύτερες του 5% στα προϊόντα τους, με… δέλεαρ την προβολή τους μέσω τόσο της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis όσο και με άλλους τρόπους. Ωστόσο, η μείωση στους τιμοκαταλόγους, θα πρέπει να είναι μόνιμη και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2023.

Σχολικά είδη

Σε ό,τι αφορά στα σχολικά είδη, πέρα από την ένταξή τους στη διάταξη για το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, το υπουργείο Ανάπτυξης θα θέσει σε εφαρμογή καλάθι για τα σχολικά είδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό θα περιλαμβάνονται: τσάντες/ κασετίνες, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόροι κι ενδεχομένως και γεωμετρικά όργανα.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT