ΕΣΗΕΑ: Αδικαιολόγητη η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ: Αδικαιολόγητη η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων

Καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από οπαδούς, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η σημερινή μέρα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους και περισυλλογής. Δυστυχώς, η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν. Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος, αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης».

«Οι συνάδελφοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ, υπογραμμίζοντας πως «η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, για άλλη μία φορά, ζητεί από την Πολιτεία να λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης και να προστατεύσει το έργο των συναδέλφων πριν να είναι αργά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή