Λέσβος: Το ΣτΕ ακύρωσε την άδεια για ΚΥΤ στη Βάστρια

Λέσβος: Το ΣτΕ ακύρωσε την άδεια για ΚΥΤ στη Βάστρια

Εκανε δεκτή την αίτηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακυρώνοντας την αδειοδότηση λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αδειοδότηση του έργου κατασκευής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Πλάτη – Βάστρια της Λέσβου, ακύρωσε με απόφασή του το ΣτΕ.

Το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ακυρώνοντας την αδειοδότηση λόγω έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης.

Παράλληλα, το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε και την έγκριση της επέμβασης σε δασική έκταση 21.011 τ.μ, προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος πρόσβασης στη δομή.

Στο ΚΥΤ της Βάστριας είχε προγραμματιστεί να διαμένουν πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν εισέλθει χωρίς τα νόμιμα έγγραφα στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου να υπαχθούν στις διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησης, αλλά και για να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας.

Σε Λέσβο και Χίο ο υπουργός Μετανάστευσης

Mε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη συναντήθηκε την Τρίτη, στο Δημαρχείο της πόλης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο και στη Χίο.

Ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι «το υπουργείο θα ασκήσει πιέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να σταματήσει η Τουρκία να είναι διεθνής κόμβος διακίνησης μεταναστών. Είναι εξωφρενικό, άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική να πηγαίνουν αεροπορικώς στην Τουρκία και στη συνέχεια με επισφαλή μέσα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός επισκέφθηκε τη δομή στο Μαυροβούνι (Καρά Τεπέ) ενώ στη συνέχεια συνομίλησε με αιτούντες άσυλο από το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή