Αριστείδης Καμπανός: Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν

Αριστείδης Καμπανός: Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει», είπε.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με λόγια παρηγοριάς θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Άρης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, μιλώντας, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει» δήλωσε εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο νεαρός φίλαθλος της ΑΕΚ θα είναι το τελευταίο θύμα.

«Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπων επειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν», συμπλήρωσε.

Ενώ τόνισε ότι το νέο αυτό τραγικό περιστατικό δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η οικογένειά του θρήνησε τον γιο τους στη Θεσσαλονίκη. «Πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα, το ένα είναι της πρόληψης» σημείωσε κάνοντας λόγο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων.

«Ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει να χωρίσει κάτι» ήταν το μήνυμά του. Όσον αφορά την αποτροπή ανάλογων περιστατικών επισήμανε ότι οι αυστηρές ποινές είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας.

«Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα», πρόσθεσε. Αναφορικά με το εάν υπάρχουν μαγικές λύσεις που φέρνουν αποτέλεσμα στο να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά ανάλογα περιστατικά οπαδικής βίας είπε χαρακτηριστικά ότι η λύση είναι η τιμωρία. «Οι χούλιγκανς πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις», σημείωσε.

Μιλώντας για την καταδίκη των δραστών που ευθύνονται για τη δολοφονία του Άλκη δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία». Ο ίδιος τόνισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί ένα μέρος της δικαίωσης. 

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή