Λευκάδα: Επιχείρηση διάσωσης πέντε τουριστών σε κανό εν μέσω ανέμων 7 μποφόρ

Λευκάδα: Επιχείρηση διάσωσης πέντε τουριστών σε κανό εν μέσω ανέμων 7 μποφόρ

Ο επόπτης ναυαγοσωστών στην παραλία Κάθισμα ενημέρωσε πως 4-5 κανό-καγιάκ βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή, αδυνατώντας να επιστρέψουν εν μέσω ανέμων 7 Μποφόρ.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση για τη διάσωση πέντε τουριστών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης το Λιμενικό σε παραλία της Λευκάδας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο επόπτης ναυαγοσωστών στην παραλία Κάθισμα ενημέρωσε πως 4-5 κανό-καγιάκ βρίσκονταν σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την ακτή, αδυνατώντας να επιστρέψουν εν μέσω ανέμων 7 Μποφόρ. 

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού καθώς και περιπολικό όχημά του από ξηρά.

Από τη θάλασσα περισυνελέγησαν πέντε άτομα, μία τετραμελή οικογένεια αλλοδαπών και ο αλλοδαπός οδηγός της ομάδας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Λευκάδας.

Κατά την διερεύνηση από το Λιμεναρχείο Λευκάδας διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός οδηγός είχε εκμισθώσει τα κανό με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχει έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής σε ισχύ.

Από την οικεία Λιμενική που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός, ενώ του επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή