Δυσαρέσκεια για τον «οργισμένο» δήμαρχο Ναυπλίου

Δυσαρέσκεια για τον «οργισμένο» δήμαρχο Ναυπλίου

Ο Δ. Κωστούρος έχει καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας να αφήνει σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα του πατρικού του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Ορφανού

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεινή θέση, κυρίως στη συνείδηση των πολιτών του Ναυπλίου, βρίσκεται ο δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος «πιάστηκε» επ’ αυτοφώρω από κάμερες ασφαλείας να αφήνει σκουπίδια και περιττώματα στην πόρτα του πατρικού του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Ορφανού. «Ημασταν περήφανοι που έχουμε γεννηθεί στο Ναύπλιο και τώρα γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά πολίτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία μέσω του αρμόδιου αποκεντρωμένου γραμματέα, επισημαίνοντας ότι «τα γεγονότα στο Ναύπλιο –εφόσον επιβεβαιωθούν από την έρευνα– δεν ταιριάζουν σε μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδο».

Ο ίδιος ο δήμαρχος, πάντως, παραδέχθηκε την πράξη του τονίζοντας ότι τοποθέτησε απορρίμματα στην πόρτα εξοχικής κατοικίας του κ. Ορφανού «λόγω οργής και αγανάκτησης», χαρακτηρίζοντας την πράξη «λάθος» και «εκδήλωση θυμού». Σε ανάρτησή του, μάλιστα, κάλεσε τους συμπολίτες του να προχωρήσουν μαζί μπροστά. Σε επικοινωνία που είχε η «Κ» με τον κ. Δημήτρη Κωστούρο, χθες, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι όπως λέγεται», χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, και παρέπεμψε στον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει άτομο να αφοδεύει σε είσοδο σπιτιού, το οποίο παρουσιάζεται ως στοιχείο – καταγγελία για την πράξη του δημάρχου, ωστόσο αυτό δεν ισχύει. Οι μαρτυρίες αλλά και οι καταγραφές από τις κάμερες τις οποίες εγκατέστησε ο κ. Ορφανός δείχνουν άτομο –το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο νυν δήμαρχος– να οδηγεί επιβατικό τζιπ του δήμου και να πετάει σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα σκύλου στην πόρτα του εξοχικού σπιτιού του.

Από τις 18 Ιουλίου, το ίδιο άτομο εμφανίζεται να πετάει σκουπίδια 22 φορές. «Πετούσε στο σπίτι μου περιττώματα σκύλων σε μεγάλη ποσότητα, αποφάγια, φρούτα σάπια, γλάστρες, μουχλιασμένα ψωμιά. Το περιστατικό είναι τουλάχιστον 22 φορές καταγεγραμμένο», περιέγραψε ο κ. Ορφανός, ο οποίος είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλιέων. Χθες εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και είχε αιτηθεί, οπότε ο κ. Κωστούρος απαγορεύεται πλέον να πλησιάσει σε απόσταση 200 μέτρων το σημείο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κάλεσε τον δήμαρχο Ναυπλίου να παραιτηθεί άμεσα από το αξίωμά του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όταν ο πρώτος πολίτης μιας ιστορικής πόλης, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι όλο τον χρόνο, κάνει μια τέτοια πράξη. «Κρίμα για το Ναύπλιο και για τους πολίτες του», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άντρες που στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές επρόκειτο να βρεθούν αντιμέτωποι είχαν οικογενειακή φιλία. Ο νυν δήμαρχος στηρίχθηκε στις προηγούμενες εκλογές από τη Ν.Δ. ενώ παλαιότερα είχε συνεργαστεί και με το ΠΑΣΟΚ.

Οι φήμες για το τι ήταν αυτό που οδήγησε τον δήμαρχο σε μια τόσο ακραία συμπεριφορά οργιάζουν. Πολίτες του Ναυπλίου τον περιγράφουν ως «εκρηκτική προσωπικότητα», που δεν διστάζει να ειρωνευτεί ή να στραφεί εναντίον κάποιου. Την ίδια στιγμή, βέβαια, αναρωτιούνται πώς αποφάσισε ο ίδιος να πετάξει επανειλημμένως απορρίμματα στην πόρτα του αντιπάλου του. Κάποιοι αποδίδουν την πράξη του στο γεγονός ότι φαινόταν πολύ πιθανό να χάσει τις εκλογές στον δεύτερο γύρο, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να αποδεχτεί. Κάποιες φήμες αναφέρουν ότι η πράξη του ήταν εφαρμογή «συνταγής μαγείας» για να ξορκίσει τον εχθρό, την οποία όμως επιβαλλόταν να εκτελέσει ο ίδιος για να πιάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT