Σακελλαροπούλου: «Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας»

Σακελλαροπούλου: «Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας»

Η ΠτΔ παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για την Κοίμηση της Θεοτόκου, που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρούπολης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας», επισήμανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» από τον ακριτικό Έβρο, καθώς παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για την Κοίμηση της Θεοτόκου, που έγινε στο Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ανθιμος.

«Γιορτάζουμε με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου. Και με περισυλλογή, γιατί το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε, δυστυχώς, από καταστρεπτικές πυρκαγιές και τραγικές απώλειες. Καθώς και από ένα ακόμη περιστατικό αθλητικής βίας, που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας. Ο λαός μας, όμως , πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας. Γι’ αυτό και την τιμάμε, κάθε χρόνο, ως Μητέρα της Ζωής. Από τον ακριτικό Έβρο, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά!», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά την άφιξη της κυρίας Σακελλαροπούλου στο Μητροπολιτικό Ναό τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα, ενώ την υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Σακελλαροπούλου: «Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας»-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής από την ηγουμένη, τη γερόντισσα Μακρίνα, και στα εργαστήρια αγιογραφίας, κεντήματος, ψηδιδωτών και αμφίων.

Παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσαν οι μοναχές προς τιμήν της, με το τελετουργικό της Μονής και στο τέλος οι μοναχές έψαλαν θρησκευτικό ύμνο. Πριν αναχωρήσει η κ. Σακελλαροπούλου φωτογραφήθηκε με τις μοναχές.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον μητροπολίτη στο γραφείο του.

«Επισκέπτομαι τη Μονή της Παναγίας του Έβρου στη Μάκρη, όπου 50 μοναχές, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση της γερόντισσας Μακρίνας, δημιουργούν χειροτεχνήματα άξια θαυμασμού, διατηρούν τη μοναδική παράδοση και λειτουργούν ως κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή. Είχα τη χαρά να γευματίσω μαζί τους και να μοιραστώ στιγμές πνευματικότητας και συγκίνησης ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Να είναι πάντα υγιείς και δημιουργικές και να συνεχίσουν να εμπνέουν», έγραψε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο βιβλίο επισκεπτών.

Η Μονή λειτουργεί από το 1983 και σήμερα εγκαταβιώνουν σε αυτή πενήντα μοναχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή