Πυρκαγιά στο Λουτράκι: Στα 2,8 εκατ. ευρώ το έργο της αποκατάστασης

Πυρκαγιά στο Λουτράκι: Στα 2,8 εκατ. ευρώ το έργο της αποκατάστασης

Τι αναφέρει η έκθεση καταγραφής και διαπίστωσης ζημιών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκε η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της περιφέρειας Πελοποννήσου για την καταγραφή και διαπίστωση των ζημιών που προκάλεσε στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την έκθεση, το έργο της αποκατάστασης ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 2,8 εκατ. ευρώ, με την επιτροπή να προτείνει μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις.

Οπως αναφέρεται, επειδή ο χρόνος που σημειώθηκε η φωτιά ήταν στα μέσα καλοκαιριού και η
χρηματοδότηση για την έναρξη των εργασιών θα γίνει την περίοδο του φθινοπώρου, οι εργασίες θα πρέπει να έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να αποφευχθεί τυχόν πλημμυρικό συμβάν.

Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι, ενώ η καμένη έκταση καταλαμβάνει περίπου 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα, «η περιοχή που επηρεάζεται από την πυρκαγιά, με καταστρεπτικές συνέπειες σε μια έντονη βροχόπτωση είναι εκτάσεως 32 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου».

Πυρκαγιά στο Λουτράκι: Στα 2,8 εκατ. ευρώ το έργο της αποκατάστασης-1

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την επιτροπή, για την πραγματοποίηση των εργασιών αποκατάστασης απαιτείται τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας από έμπειρο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου έκαιγε για τρεις ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή