Παραλίες: Διαδραστικός χάρτης με την ποιότητα των ακτών στην Αττική

Παραλίες: Διαδραστικός χάρτης με την ποιότητα των ακτών στην Αττική

Εναν διαδραστικό χάρτη για την καθαρότητα των παραλιών της Αττικής δημιούργησε η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν διαδραστικό χάρτη για την καθαρότητα των παραλιών της Αττικής δημιούργησε η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Η εφαρμογή απεικονίζει τα δεδομένα που σχετίζονται με τις ακτές κολύμβησης – σημεία δειγματοληψίας, όρια ακτών, παράκτια υδατικά συστήματα- σε ένα ενιαίο χαρτογραφικό περιβάλλον.

Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης των αποτελεσμάτων, των αναλύσεων και των ταυτοτήτων των ακτών, όπως αυτά δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης γίνεται κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κάθε έτους σε καθορισμένες ακτές κολύμβησης και σε σημεία δειγματοληψίας ανάλογα κωδικοποιημένα, με σκοπό τη προστασία των υδάτων και της δημόσιας υγείας.

Από το 2016 οι ακτές παρακολουθούνται από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής μέσω συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Περιηγηθείτε στο διαδραστικό χάρτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή