Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση αερίου – Ανοίγουν παλιά και νέα εθνική οδός

Πυρκαγιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση αερίου – Ανοίγουν παλιά και νέα εθνική οδός

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς ήρθησαν και οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουρές χιλιομέτρων από αναρίθμητα αυτοκίνητα σχηματίστηκαν σε νέα και παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από το μεσημέρι, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο, με επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό.

Η διαδικασία μετάγγισης του υγροποιημένου αερίου ολοκληρώθηκε από την πυροσβεστική λίγα λεπτά πριν τις 8:30 μ.μ. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μετάγγισης, γνωστοποιήθηκε πως άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα, στη Νέα Εθνική Οδό. Περί τις 9:30μ.μ άνοιξε και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Ανοιχτή από τις 8μ.μ ήταν και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα ΚΤΕΛ Κορίνθου παρέμειναν για ώρες ακινητοποιημένα περισσότερα από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Αρτοποιός στην «Κ»: Τρομερή προσοχή για την ασφάλεια όλων

«Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται τρομερή προσοχή για την ασφάλεια όλων – πυροσβεστών οι οποίοι πλησιάζουν στα 30 και 50 μέτρα, και οδηγών. Μιλάμε για άκρως εύφλεκτο υλικό. Αν συμβεί το οποιοδήποτε λάθος και έχουμε πυρκαγιά και έκρηξη θα μαζεύουμε κομμάτια από την Σαλαμίνα» δήλωσε στη «Κ» ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Ιωάννης Αρτοποιός

«Τηρείται ένα αυστηρό πρωτόκολλο και για αυτό η διαδικασία παίρνει ώρα. Η άντληση του LNG έληξε», πρόσθεσε, εξηγώντας πρώτα ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα και αργότερα θα δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Κόρινθο, στο οποίο είχε σημειωθεί η φωτιά και η διαρροή

«Ολη αυτή η εξαιρετικά λεπτή διαδικασία ακολουθήθηκε γιατί υπήρχε ο φόβος να παρουσιαστεί το φαινόμενο Bleve (Boiled Liquid Expanding Vapour Explosion) το οποίο αφορά περιπτώσεις υγροποιημένου αερίου υπό έντονη πίεση. Στην ουσία πρόκειται για κίνδυνο υπερπίεσης του αερίου που μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή, η οποία πίεση οδηγεί σε έκρηξη μεγάλης κλίμακας» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Hellenic Train: Επανεκκίνηση των δρομολογίων

Η Hellenic Train ενημέρωσε για επανεκκίνηση των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς, κάνοντας λόγο για «σταδιακή ομαλοποίηση με καθυστερήσεις».

Το χρονικό

Το βυτιοφόρο μετέφερε περίπου επτάμισι τόνους υγραερίου. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων σε όλα τα ρεύματα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαρροή υγροποιημένου αερίου έγινε αντιληπτή μετά τον περιορισμό της φωτιάς. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο. Η κυκλοφορία διεκόπη και από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων τροφοδοτούσαν με νερό και άλλες προμήθειες τους εγκλωβισμένους στα οχήματά τους.

Ενεργοποιήθηκαν, επίσης, τα ανοίγματα έκτακτης ανάγκης στο 60 χλμ. και 36 χλμ. -αντίστοιχα- της Ν.Ε.Ο., Αθηνών-Κορίνθου προκειμένου να οδηγηθούν τα οχήματα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σε όλες τις ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού, της Αττικής Οδού, του Μωρέα, και της Γέφυρας προβάλλονται μηνύματα, ώστε να ενημερώνονται συνεχώς οι οδηγοί χρήστες των Οδών. Επιπλέον, οι οδηγοί ενημερώνονται προσωπικά από τους υπαλλήλους των σταθμών διοδίων, από τα οποία διέρχονται.

Συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους οδηγούς, όσοι κινούνται από Κόρινθο να χρησιμοποιούν την Παλιά Εθνική Οδό, αλλά και το εναλλακτικό δρομολόγιο Λουτράκι-Περαχώρα-Πίσια-Σχίνο-Αλεποχώρι-Μέγαρα-Αθήνα και αντίστροφο δρομολόγιο όσοι κινούνται από Αθήνα προς Κόρινθο.

Η αστυνομία κάνει έκκληση «για την υπομονή των οδηγών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή