Εφοδος των Αρχών στις παραλίες της Τήνου

Εφοδος των Αρχών στις παραλίες της Τήνου

Οι παραλίες της Τήνου είχαν σειρά να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τυχόν παράνομη κατάληψη από επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραλίες της Τήνου είχαν σειρά να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τυχόν παράνομη κατάληψη από επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες. Συγκεκριμένα, έφοδος των αρμοδίων αρχών στις παραλίες της Τήνου πραγματοποιείται από χθες. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας από τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιώτες, ενώ ένας επιχειρηματίας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για μη συμμόρφωση σε προηγούμενη παράβαση που εξακολουθεί να υφίσταται.

Αναλυτικά, μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε πέντε επιχειρήσεις στις δημοφιλείς παραλίες Αγίου Φωκά, Αγίας Κυριακής και Λαούτη της Τήνου, όπου διαπιστώθηκε παράνομη και πέραν των συμβάσεων κατάληψη 3.000 τ.μ. παραλίας και αιγιαλού από επιπλέον ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και από ειδικές ξύλινες κατασκευές (πέργκολες, υπερυψωμένα ξύλινα decks κ.λπ.). Μάλιστα σε μια περίπτωση η νόμιμη εκπρόσωπος της επιχείρησης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο καθότι δεν συμμορφώθηκε με προηγούμενη διοικητική πράξη που της είχε επιβληθεί για την ίδια παράβαση.

Στην παραλία Αγίας Κυριακής ολοκληρώθηκε ήδη η διαδικασία απομάκρυνσης των παράνομων κατασκευών και αντικειμένων από την παραλία και τον αιγιαλό, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε παράβαση. Ειδικά, για τις σταθερές κατασκευές που αποτυπώθηκαν και βρίσκονται εκτός σύμβασης έχει ήδη ξεκινήσει η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ήδη εκδοθεί και τα σχετικά πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Από τις 21 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου σε διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν 2.230 σχετικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 749 παραβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή