Οπαδική βία: Καταθέτουν τις προτάσεις τους οι αστυνομικοί διευθυντές – Σε άμεση εφαρμογή τα νέα μέτρα

Οπαδική βία: Καταθέτουν τις προτάσεις τους οι αστυνομικοί διευθυντές – Σε άμεση εφαρμογή τα νέα μέτρα

Οπως έγραφε η «Κ», στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνεται η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ουσιαστικούς ελέγχους των οργανωμένων οπαδών στις θύρες τους - Υπό διαμόρφωση νέο επιχειρησιακό και νομικό πλαίσιο.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άμεση εφαρμογή των μέτρων κατά της οπαδικής βίας συμφωνήθηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και λίγες μέρες αφότου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Σήμερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί διευθυντές καταθέτουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου, οι οποίες αναμένεται να συμπεριληφθούν, αφού πρώτα αξιολογηθούν, στο επιχειρησιακό σχέδιο αλλά και στο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα τροποποιηθεί.

Οπως έγραφε η «Κ», στα μέτρα που ανακοίνωσε ήδη ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται η δυνατότητα της ΕΛ.ΑΣ να κάνει ουσιαστικούς ελέγχους των οργανωμένων οπαδών στις θύρες τους. Αυτό σημαίνει ότι η Αστυνομία –ειδικά σε αγώνες με επικινδυνότητα για ξέσπασμα επεισοδίων- θα ελέγχει την ταυτοπροσωπία στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. 

Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργεί –ειδικά πριν από κρίσιμους αγώνες- απροειδοποίητους ελέγχους στις κερκίδες για τον εντοπισμό αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την πρόκληση επεισοδίων (φωτοβολίδες, κλπ). 

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα υπάρχει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους και τη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT