Αλεξανδρούπολη: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια

Αλεξανδρούπολη: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, έχει καεί έκταση 720.344 στρεμμάτων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη δεύτερη σάρωση των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η ομάδα από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές Copernicus υπολόγισε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Copernicus, η έκταση που έχει καεί στην περιοχή αντιστοιχεί σε 720.344 στρέμματα κι ενώ οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου και με βάση τα δεδομένα από τις πιο εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών είχε καταγράψει 617.571 καμένα στρέμματα στην περιοχή του Εβρου καθώς και 50.057 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής και της Πάρνηθας στο νομό Αττικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και μέχρι τις 23 Αυγούστου, η καμένη έκταση στη χώρα μας αντιστοιχεί σε 1.200.000 στρέμματα, έκταση περίπου 3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται κατά μέσο όρο (2006 – 2022).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή