Π. Μαρινάκης: 79 συλλήψεις για εμπρησμό από δόλο

Π. Μαρινάκης: 79 συλλήψεις για εμπρησμό από δόλο

Καταλυτικό ρόλο στον ανθρώπινο παράγοντα αποδίδει αναφορικά με τις πυρκαγιές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταλυτικό ρόλο στον ανθρώπινο παράγοντα αποδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με τις πυρκαγιές, υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς από δόλο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εμπρησμών, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε στο MEGA πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα».

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι από το Μάτι κι έπειτα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, τόσο άδικα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι αυτονόητη κατάκτηση το 112 και τα σχέδια εκκένωσης, όπως συνέβη στη Ρόδο με 20.000 ανθρώπους, στον Εβρο με 15.500 και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πριν φτάσει η φωτιά. «Μην το υποτιμάμε. Δεν υπήρχε και πλέον υπάρχει», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε επίσης πως πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο δύσκολα καλοκαίρια με πολλές ταυτόχρονες εστίες. «Εχει αποδείξει ο πρωθυπουργός ότι δεν κρύβεται. Διαχειρίζεται πολλές κρίσεις οι οποίες είναι παγκόσμιες. Δείτε τι συνέβη στο Μάουι όπου χάθηκαν 1.000 άνθρωποι οι οποίοι ίσως να μη βρεθούν ποτέ», πρόσθεσε.

 
 

Είπε επίσης πως όταν έρθει η ώρα θα γίνει απολογισμός, πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με περισσότερα μέσα και πως αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση «μας υποχρεώνει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Επανερχόμενος στους εμπρησμούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους, είναι εκεί και επεμβαίνουν. «Οι άνθρωποι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα είναι εγκληματίες των χειρότερων εγκλημάτων. Είναι αδιανόητο κάποιοι να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί και θα πάμε όλοι μαζί παρακάτω. Δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT