Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα και Εβρο – 59 νέες δασικές πυρκαγιές

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα και Εβρο – 59 νέες δασικές πυρκαγιές

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με 111 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 59 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται αντιμέτωπες με 111 φωτιές σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Εβρο αλλά και σε άλλα πύρινα μέτωπα.

Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στον Εβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Οι έντονες αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μέτωπο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων.

Αναζωπυρώσεις καταγράφονται επίσης στις περιοχές Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι στη Βοιωτία, στην Πύλη Τρικάλων αλλά και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Φωτιές και στην Πελοπόννησο

Σε διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς στις περιοχές Ζαχάρω, Πύργο, Πηνειό και Ανδραβίδα της Ηλείας, επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Ελληνικό Αργολίδας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 οχήματα και 2 Α/Φ. Οριοθετήθηκε επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λάγιο Λακωνίας.

Συνδρομή από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Κύπρο (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στη Δαδιά Έβρου και 31 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Κροατία (1 αεροσκάφος που επιχείρησε στη Δαδιά Έβρου), Γερμανία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Σουηδία (2 αεροσκάφη που επιχείρησαν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), Τσεχία (1 ελικόπτερο που επιχείρησε στη Βοιωτία), Ρουμανία (51 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στις περιοχές Συκορράχη και Σάππες της Π.Ε. Έβρου), Βουλγαρία (36 πυροσβέστες με 4 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή Κοίλα Έβρου) και Σλοβακία (39 πυροσβέστες με 8 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική).

Τέλος, συνδρομή παρέχεται μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης από τη Γαλλία (16 πυροσβέστες με 3 οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή της Φυλής στην Αττική), καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας με την Αλβανία (46 πυροσβέστες με 5 οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT