Πυρκαγιές: Ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα, διπλή μάχη στον Εβρο

Πυρκαγιές: Ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα, διπλή μάχη στον Εβρο

Διάσπαρτες εστίες στη Βοιωτία. Φωτιές σε Εύβοια, Δράμα, Πύλη Τρικάλων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργό παραμένει από το μεσημέρι της Παρασκευής ένα μέτωπο φωτιάς στην Πάρνηθα, νοτιοδυτικά, στην περιοχή της Φυλής. 

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Πάρνηθα, στο πυροφυλάκιο της Κυράς, στην κορυφή του βουνού. Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας. Στελέχη του πυροσβεστικού σώματος τους ενημέρωσαν για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στην περιοχή επιχειρούν 260 πυροσβέστες, 77 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα. 

Δυο μέτωπα στον Εβρο

Στον Εβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί. Ενα μέτωπο φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, η πυροσβεστική έδινε μάχες σε δύο μέτωπα, ένα δυτικά και ένα βορειοανατολικά της Αισύμης. 

Διάσπαρτες εστίες στη Βοιωτία

Στη Βοιωτία η πυρκαγιά δείχνει καλύτερη εικόνα, αλλά παραμένουν διάσπαρτες εστίες. 

Αλλα μέτωπα

Περί τις 11μ.μ της Παρασκευής, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην τοποθεσία «Αγιος Παύλος» στο Πανόραμα Δράμας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος της δημοτικής ενότητας Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Στην περιοχή επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο με πυκνή, πευκώδη βλάστηση. Αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν επίσης στην Πύλη Τρικάλων, αλλά και στη Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT