Αναζωπυρώσεις σε Eβρο και Ροδόπη – 74 πυρκαγιές πανελλαδικά

Αναζωπυρώσεις σε Eβρο και Ροδόπη – 74 πυρκαγιές πανελλαδικά

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με αναζωπυρώσεις σε Εβρο και Ροδόπη βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούν σε 74 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 27 νέες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Στο μέτωπο του Εβρου όπου η πυρκαγιά εξελίσσεται για 10η ημέρα, αναζωπυρώσεις εντοπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες.

Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με δύο αεροσκάφη, η Τσεχία με 16 πυροσβέστες και 3 οχήματα, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες και 8 οχήματα και η Σερβία με είκοσι 28 πυροσβέστες.

Στη Ροδόπη, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Συνδρομή παρέχουν 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία.

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται και στη Βοιωτία, κυρίως στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι.

Πάρνηθα: Μάχη με διάσπαρτες καύσεις

Συνεχίζονται για 7η ημέρα οι επιχειρήσεις στην Πάρνηθα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές καύσεις, ο κυριότερος όγκος των οποίων εντοπίζεται σε σημεία δυτικά του Φρουρίου της Φυλής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η εικόνα το απόγευμα της Δευτέρας είναι καλύτερη, με την πυρκαγιά να παραμένει σε εξέλιξη, έχοντας, ωστόσο, απωλέσει μέρος της έντασής της. Καπνοί και «καντηλάκια» που εμφανίζονται ανά σημεία αντιμετωπίζονται από τις ομάδες κατάσβεσης.

Στις επιχειρήσεις στο μέτωπο της Πάρνηθας συμμετέχουν συνολικά 260 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμηματων και 77 οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν περιοδικά ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Συνδρομή στις επιχειρήσεις παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς για την Τρίτη παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT