Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στην Πανεπιστημίου

Καμία άδεια για τραπεζοκαθίσματα στην Πανεπιστημίου

Δεν θα παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ανακαλούνται οι άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε με αυξημένη πλειοψηφία, η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η γενική απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια της οδού Πανεπιστημίου.

«Η μάχη για ποιοτικό και βιώσιμο ελεύθερο δημόσιο χώρο είναι καθημερινή και τη δίνουμε σε όλα τα επίπεδα. Στο κέντρο και τις γειτονιές. Συνεργαζόμαστε αρμονικά με την πλειοψηφία των επαγγελματιών που τηρούν τη νομιμότητα, ωστόσο είμαστε εδώ όταν χρειάζεται να επιβληθούν μέτρα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν θα παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων της Πανεπιστημίου, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα ανακαλούνται και οι άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί σε ορισμένα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι το καθεστώς των αδειών για την κατάληψη δημοσίου χώρου από τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που βρίσκονται ή θα δημιουργηθούν μέσα στις παρόδιες στοές της Πανεπιστημίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου, είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση για μη χορήγηση νέων αδειών κατάληψης κοινόχρηστου χώρου στις πλατείες και τους νέους πεζόδρομους στο εμπορικό τρίγωνο του κέντρου.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, σημείωσε πως «ήδη η δημοτική αστυνομία με συνεχείς ελέγχους επιβάλλει όπου χρειάζεται τη νομιμότητα, ακόμη και σφραγίζοντας επιχειρήσεις οι οποίες παρανομούν.

Που προβλέπεται η απαγόρευση

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν χορηγείται άδεια για νέα τραπεζοκαθίσματα στα παρακάτω σημεία:

Στις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού́ Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται.

Στους νέους – υπό κατασκευή – πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου (από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού), Πλ. Καρύτση (μεταξύ́ Πραξιτέλους και Παρνασσού́), Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους- Καραγιώργη Σερβίας (από́ Λέκκα έως Βουλής) και Ανθιμου Γαζή́ (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ’90).

Στον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας (μεταξύ́ Αθηναΐδος και Ερμού́) και στον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή