Αναζωπυρώσεις σε Εβρο και Πάρνηθα – Συνδρομή από εννέα χώρες

Αναζωπυρώσεις σε Εβρο και Πάρνηθα – Συνδρομή από εννέα χώρες

Ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες καύσεις στην Πάρνηθα, μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Εβρο

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με 87 πυρκαγιές βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονται στα μέτωπα του Εβρου και της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Στην Πάρνηθα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Αναλυτικά, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε νωρίτερα ένα ελικόπτερο.

Την ίδια στιγμή, στον Εβρο, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά. Συνολικά στο μέτωπο του Εβρου επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας από αέρος επιχειρούσαν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μάλιστα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής Κοτρωνιά, για να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Γιαννούλη.

Συνδρομή από εννέα ευρωπαϊκές χώρες

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν δυνάμεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα η Κύπρος με ένα αεροσκάφος που επιχειρεί στη Αλεξανδρούπολη και 31 πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Λυκομάγουλα Εβρου, η Γερμανία με δύο αεροσκάφη που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, η Γαλλία με δύο αεροσκάφη που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η Τσεχία με ένα ελικόπτερο που επιχειρεί στο Δίστομο Βοιωτίας και 30 πυροσβέστες με 6 οχήματα που επιχειρούν στην Κοτρωνιά εβρου, η Ρουμανία με 53 πυροσβέστες με 10 οχήματα που επιχειρούν στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, η Βουλγαρία με 36 πυροσβέστες και πέντε οχήματα που επιχειρούν στη Λεπτοκαρυά Έβρου, η Σλοβακία με 39 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα που επιχειρούν στη Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης, η Σερβία με 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής. Επίσης μέσω διακρατικής συμφωνίας η Αλβανία με 46 πυροσβέστες με πέντε οχήματα που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς.

Ακόμη, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη

Για αύριο Τετάρτη 30/08/2023 παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT