Μιχαηλίδου: Τριπλάσιες οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς τα επόμενα τρία χρόνια

Μιχαηλίδου: Τριπλάσιες οι θέσεις στους βρεφονηπιακούς τα επόμενα τρία χρόνια

Από τα 200.000 βρέφη στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 25.000 διαθέσιμες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριπλασιάζονται οι θέσεις των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς, προανήγγειλε η η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η κα. Μιχαηλίδου τόνισε πως στην Ελλάδα καταγράφεται η χαμηλότερη συμμετοχή βρεφών, παιδιών δηλαδή ηλικίας από 0-2,5 ετών, σε σταθμούς, ευρωπαϊκά. 

Όπως είπε, από τα 200.000 βρέφη στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις 25.000 διαθέσιμες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

«Με 200 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτούμε πάνω από το 50% του κόστους ανέγερσης βρεφικών σταθμών, έτσι ώστε από 25.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς να έχουμε 75.000 μέσα σε τρία χρόνια», σημείωσε. 

Αναφερόμενη στους καθηγητές και τα βιβλία, η ίδια διαβεβαίωσε πως τουλάχιστον τα βιβλία είναι διαθέσιμα στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Φέτος, τα βιβλία του δημοτικού βρίσκονται στο σχολεία από τον Ιούνιο, του Λυκείου από τον Ιούλιο και του Γυμνασίου από τον Αύγουστο. Σήμερα που μιλάμε, δεν υπάρχει χωριό ή νησί ή πόλη που να μην έχει βιβλία. Η αγωνία αυτή παιδιών και γονιών είναι παρελθόν» τόνισε. 

Ως προς τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία, η κα. Μιχαηλίδου τόνισε πως «αύριο ή μεθαύριο βγαίνουν οι λίστες των αναπληρωτών καθηγητών». 

Η ίδια επισήμανε πως «προτεραιότητα μας είναι οι μόνιμοι. Είναι σημαντικό και για τα παιδιά να χτίζουν σχέση εμπιστοσύνης, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς να προγραμματίζουν τη ζωή τους». 

Στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 μόνιμοι καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές», είπε.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή