Μαίνεται για 13η μέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου

Μαίνεται για 13η μέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου

Και για σήμερα, Πέμπτη υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 13η μέρα μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου, που έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα γης σε έναν από τους πολυτιμότερους δρυμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά κατευθύνθηκε κοντά στις περιοχές Γιαννούλη και Σιδηρώ. 

Καθώς κοντά στις συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται Σουφλί και Δαδιά, το βράδυ της Τετάρτης, λίγο μετά τις 22:00 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. 

«Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» προειδοποιούσε. 

Χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους στο Σιδηρώ να απομακρυνθούν προς Μέγα Δέρειο και στους κατοίκους  στην περιοχή Γιαννούλη  να απομακρυνθούν προς Σουφλί.

Μετά τη δύση, οι άνεμο εντάθηκαν, με τη φωτιά να πλησιάζει περαιτέρω το χωριό Γιαννούλη. 

Σημειώνεται πως και για σήμερα, Πέμπτη υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Μαίνεται για 13η μέρα η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου-1
Φωτ.: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT