Στο σκοτάδι προπονήσεις και βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ

Στο σκοτάδι προπονήσεις και βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ

Στα «τυφλά» κάνουν προπονήσεις όσοι αθλούνται τους τελευταίους περίπου έξι μήνες σε ένα μεγάλο τμήμα του περιβάλλοντα χώρου του ΟΑΚΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα «τυφλά» κάνουν προπονήσεις όσοι αθλούνται τους τελευταίους περίπου έξι μήνες μήνες σε ένα μεγάλο τμήμα του περιβάλλοντα χώρου του ΟΑΚΑ.

«Έκλεψαν ένα τμήμα καλωδίου χαλκού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φωτισμός στην είσοδο, που είναι ο σταθμός “Ειρήνη” και σε ένα μεγάλο τμήμα στην αψίδα του Καλατράβα», δήλωσε στην «Κ» ο Σπύρος Μπερτζενέτος, ο οποίος στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον μαραθώνιο, προπονείται συχνά στο ΟΑΚΑ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε την προετοιμασία όπως θα θέλαμε. Αναγκαζόμαστε να βγαίνουμε περιμετρικά εκεί που είναι τα αυτοκίνητα», πρόσθεσε απογοητευμένος.

Τον χώρο επισκέπτονται καθημερινά οικογένειες με παιδιά και έφηβοι που πηγαίνουν για να κάνουν μια βόλτα, ποδήλατο ή skate, ή απλά για να καθίσουν. Όπως περιγράφουν, μετά τις εννέα το βράδυ, είναι «πίσσα σκοτάδι» σε ένα μεγάλο τμήμα του αθλητικού κέντρου εξαιτίας της έλλειψης φωτισμού. Αυτό φαίνεται να έχει επιπτώσεις και σε ζητήματα ασφαλείας. Ο κ. Μπερτζενέτος έγινε μάρτυρας επεισοδίου κατά το οποίο 16χρονοι τραμπούκισαν και έπειτα έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα από μικρότερα παιδιά.

Στο σκοτάδι προπονήσεις και βόλτες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ-1

Την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας επιβεβαιώνει και η Αλεξία Θεοδωροπούλου, η οποία συνήθιζε να πηγαίνει πολύ συχνά στο ΟΑΚΑ. Ούσα εργαζόμενη, οι πιο βολικές ώρες για να κάνει χρήση του χώρου είτε μόνη της, είτε με παρέα για να αθληθεί και να χαλαρώσει ήταν οι βραδινές.

«Ξεκουράζεσαι, χαλαρώνεις, ανασυγκροτείσαι πνευματικά». Η απουσία φωτισμού την αποθαρρύνει ωστόσο από το να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τμήμα του αθλητικού συγκροτήματος.

«Όταν δεν υπάρχει φωτισμός στερεί όχι μόνο από αυτούς που θέλουν να αθληθούν αλλά κι από αυτούς που θέλουν να παίξουν ή να περπατήσουν μια ωραία εγκατάσταση», ανέφερε. Ο φωτισμός παρέχει και ένα αίσθημα ασφάλειας. «Ακόμα και με πλήρη φωτισμό, φρόντιζα να είμαι σε σημεία όπου υπήρχε κόσμος. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα πετύχεις. Φανταστείτε τώρα, χωρίς φωτισμό».

Η «Κ» επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ που παραδέχθηκε ότι υφίσταται θέμα φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο εξαιτίας «συμβάντων που δεν εμπίπτουν στην ευθύνη του φορέα» και για τα οποία έχουν ασκηθεί μηνύσεις. «Η περαιτέρω ανάλυση των αιτιών και των δραστών κρίνεται μη επιτρεπτή καθώς αποτελούν πλέον υλικό προανάκρισης», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για την επίλυση του προβλήματος, η διοίκηση απάντησε πως το Ο.Α.Κ.Α βρίσκεται σε «διαδικασία επανεκκίνησης σχεδόν του συνόλου των τεχνικών του υποδομών με διαγωνιστικές διαδικασίες και θα έχει σε εύλογο χρονικό διάστημα αποκαταστήσει όλες τις τεχνικές ελλείψεις που παρατηρούνται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή