Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παστέλι με αλλεργιογόνο ουσία

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παστέλι με αλλεργιογόνο ουσία

Διαπιστώθηκε ότι περιείχε καζεΐνη γάλακτος χωρίς να φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση του παστελιού «JANNIS ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ» προχώρησε ο ΕΦΕΤ καθώς, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσημος Ελεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε τρόφιμα», προέβη στη δειγματοληψία του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.», που εδρεύει στο Κιλκίς.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία χωρίς να φέρει τη σχετική ένδειξη στην επισήμανση.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας (3L121222) του προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή